...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

01.05.2024.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Kineski zvaničnici su nedavno dali instrukcije glavnim telekom operaterima u zemlji da postupno uklone strane mrežne čipove do 2027. Ovaj potez značajno može da ugrozi Intel i AMD jer oni obezbeđuju većinu procesora za napajanje mrežne opreme, piše PC Press.

Kinesko Ministrastvo industrije i informacionih tehologija zahteva da provajderi provere i kreiraju vremenski okvir za uklanjanje čipova proizvedenih u inostranstvu. Kineski telekom operateri planiraju da pređu na domaće opcije za čipove kako bi se poboljšao kvalitet i postigla stabilnost lokalno proizvedenih čipova.

Peking to čini zbog sve većih tenzija sa SAD. Bajdenova administracija je pooštrila ograničenja na izvoz visoke tehnologije, poput čipova, u Kinu, uklanjajući, u isto vreme, mobilnu opremu kineskim proizvođačima telekomunikacione opreme zbog bezbednosnih razloga.

Izvor: www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hakovano britansko ministarstvo odbrane

Neko je hakovao britansko ministarstvo odbrane, a u Londonu smatraju da su našli krivca.

.

Kina "inteligentnija" od SAD

Kina je pretekla SAD po broju istraživanja koja se sprovode u više od polovine naučnih polja povezanih sa veštačkom inteligencijom,…

.

"Kineski san" za ljude iz celog sveta

Šangaj je najveći grad u Kini, sa 34 miliona stanovnika. Jedna kap u tom moru ljudi je i Maja Rogić…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. maja

Novi Sad ove nedelje nudi interesantan niz događaja, uključujući koncerte, filmske projekcije, promocije, predstave i žurke koje ne smete propustiti.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo